Keşfet

Kpss Deneme Sınavı Çöz

Ahmet Hoca

Üye
KPSS Deneme Sınavlarımız, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan adaylar için özel olarak tasarlanmıştır. Bu deneme sınavları, adayların bilgi düzeylerini ve sınav stratejilerini test etmeleri, eksikliklerini belirlemeleri ve gerçek sınav deneyimi yaşamaları amacıyla hazırlanmıştır.

KPSS Deneme Sınavının Özellikleri:
  1. Gerçek Sınav Formatı: Deneme sınavlarımız, KPSS'nin güncel müfredatına ve sınav formatına uygun olarak hazırlanmıştır. Bu sayede adaylar, sınavda karşılaşacakları sorulara benzer sorularla pratik yapabilirler.
  2. Çeşitli Soru Tipleri: Deneme sınavlarımızda, KPSS'de yer alan Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT gibi farklı alanlara yönelik sorular bulunmaktadır.
  3. Zaman Yönetimi: Deneme sınavları, adayların sınav süresini verimli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak şekilde zaman sınırlı olarak hazırlanmıştır.
  4. Detaylı Çözüm ve Analiz: Her deneme sınavının ardından, soruların detaylı çözümleri ve adayların performans analizleri sunulmaktadır. Bu analizler sayesinde adaylar, hangi konularda eksik olduklarını ve hangi konulara daha fazla çalışmaları gerektiğini görebilirler.
  5. Online ve Basılı Versiyonlar: Deneme sınavlarımız, hem online platformlarda hem de basılı olarak mevcuttur. Bu sayede adaylar, istedikleri zaman ve yerde deneme sınavlarına erişebilirler.
KPSS Deneme Sınavı Çözmenin Faydaları:

• Kendinizi Test Edin: Gerçek sınav öncesinde deneme sınavlarına girerek, bilgi düzeyinizi ve sınav stratejinizi test edebilirsiniz.
  • Eksikliklerinizi Belirleyin: Hangi konularda eksik olduğunuzu tespit ederek, çalışmalarınızı bu konulara yoğunlaştırabilirsiniz.
  • Sınav Stresini Azaltın: Gerçek sınav ortamını deneyimleyerek, sınav stresinizi azaltabilir ve sınav gününde daha rahat olabilirsiniz.
  • Performansınızı Geliştirin: Deneme sınavları sayesinde, sınav performansınızı adım adım artırabilir ve KPSS'de başarılı olma şansınızı yükseltebilirsiniz.
Şimdi KPSS Deneme Sınavı Çözmeye başlayabilirsiniz. Spoiler kısımlarına tıklayarak soruların yanıtlarına göz atabilirsiniz.

Soru 1:

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlam belirsizliği vardır?
a) Bu kitabı ben yazmadım.
b) Ali, Mehmet'in öğretmeniyle konuştu.
c) Öğretmen, öğrencilerine ödev verdi.
d) Kitap, masanın üzerinde duruyor.

Cevap: b) Ali, Mehmet'in öğretmeniyle konuştu. (Bu cümlede konuşan kişinin Ali mi yoksa Mehmet'in öğretmeni mi olduğu belirsizdir.)

Soru 2:
Aşağıdaki cümlelerden hangisi nesne yüklem ilişkisi açısından doğrudur?
a) Çiçekler sular.
b) Kitabı okur.
c) Arabayı sürdü.
d) Yemek yedi.

Cevap: c) Arabayı sürdü.

Matematik
Soru 3:
Bir sayının 2 fazlasının 3 katı 21'dir. Bu sayı kaçtır?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

Cevap: b) 4 (x + 2 = 7, x = 5)

Soru 4:
Bir dikdörtgenin alanı 48 cm² ve uzun kenarı kısa kenarının 3 katıdır. Kısa kenar uzunluğu kaç cm'dir?
a) 3
b) 4
c) 6
d) 8

Cevap: b) 4 (x * 3x = 48, x = 4)

Genel Kültür Soruları
Tarih
Soru 5:
Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti neresidir?
a) İstanbul
b) Edirne
c) Bursa
d) Ankara

Cevap: c) Bursa

Soru 6:
Lozan Antlaşması hangi tarihte imzalanmıştır?
a) 1919
b) 1920
c) 1921
d) 1923

Cevap: d) 1923

Coğrafya
Soru 7:
Türkiye'nin en uzun nehri hangisidir?
a) Kızılırmak
b) Yeşilırmak
c) Sakarya
d) Fırat

Cevap: a) Kızılırmak

Soru 8:
Ekvatorun kuzeyinde yer alan yarımküreye ne ad verilir?
a) Güney Yarımküre
b) Kuzey Yarımküre
c) Doğu Yarımküre
d) Batı Yarımküre

Cevap: b) Kuzey Yarımküre

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Suf
KPSS Deneme Sınavlarımız, Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlanan adaylar için özel olarak tasarlanmıştır. Bu deneme sınavları, adayların bilgi düzeylerini ve sınav stratejilerini test etmeleri, eksikliklerini belirlemeleri ve gerçek sınav deneyimi yaşamaları amacıyla hazırlanmıştır.

KPSS Deneme Sınavının Özellikleri:
  1. Gerçek Sınav Formatı: Deneme sınavlarımız, KPSS'nin güncel müfredatına ve sınav formatına uygun olarak hazırlanmıştır. Bu sayede adaylar, sınavda karşılaşacakları sorulara benzer sorularla pratik yapabilirler.
  2. Çeşitli Soru Tipleri: Deneme sınavlarımızda, KPSS'de yer alan Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT gibi farklı alanlara yönelik sorular bulunmaktadır.
  3. Zaman Yönetimi: Deneme sınavları, adayların sınav süresini verimli bir şekilde kullanmalarına yardımcı olacak şekilde zaman sınırlı olarak hazırlanmıştır.
  4. Detaylı Çözüm ve Analiz: Her deneme sınavının ardından, soruların detaylı çözümleri ve adayların performans analizleri sunulmaktadır. Bu analizler sayesinde adaylar, hangi konularda eksik olduklarını ve hangi konulara daha fazla çalışmaları gerektiğini görebilirler.
  5. Online ve Basılı Versiyonlar: Deneme sınavlarımız, hem online platformlarda hem de basılı olarak mevcuttur. Bu sayede adaylar, istedikleri zaman ve yerde deneme sınavlarına erişebilirler.
KPSS Deneme Sınavı Çözmenin Faydaları:

• Kendinizi Test Edin: Gerçek sınav öncesinde deneme sınavlarına girerek, bilgi düzeyinizi ve sınav stratejinizi test edebilirsiniz.
  • Eksikliklerinizi Belirleyin: Hangi konularda eksik olduğunuzu tespit ederek, çalışmalarınızı bu konulara yoğunlaştırabilirsiniz.
  • Sınav Stresini Azaltın: Gerçek sınav ortamını deneyimleyerek, sınav stresinizi azaltabilir ve sınav gününde daha rahat olabilirsiniz.
  • Performansınızı Geliştirin: Deneme sınavları sayesinde, sınav performansınızı adım adım artırabilir ve KPSS'de başarılı olma şansınızı yükseltebilirsiniz.
Şimdi KPSS Deneme Sınavı Çözmeye başlayabilirsiniz. Spoiler kısımlarına tıklayarak soruların yanıtlarına göz atabilirsiniz.

Soru 1:

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlam belirsizliği vardır?
a) Bu kitabı ben yazmadım.
b) Ali, Mehmet'in öğretmeniyle konuştu.
c) Öğretmen, öğrencilerine ödev verdi.
d) Kitap, masanın üzerinde duruyor.

Cevap: b) Ali, Mehmet'in öğretmeniyle konuştu. (Bu cümlede konuşan kişinin Ali mi yoksa Mehmet'in öğretmeni mi olduğu belirsizdir.)

Soru 2:
Aşağıdaki cümlelerden hangisi nesne yüklem ilişkisi açısından doğrudur?
a) Çiçekler sular.
b) Kitabı okur.
c) Arabayı sürdü.
d) Yemek yedi.

Cevap: c) Arabayı sürdü.

Matematik
Soru 3:
Bir sayının 2 fazlasının 3 katı 21'dir. Bu sayı kaçtır?
a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

Cevap: b) 4 (x + 2 = 7, x = 5)

Soru 4:
Bir dikdörtgenin alanı 48 cm² ve uzun kenarı kısa kenarının 3 katıdır. Kısa kenar uzunluğu kaç cm'dir?
a) 3
b) 4
c) 6
d) 8

Cevap: b) 4 (x * 3x = 48, x = 4)

Genel Kültür Soruları
Tarih
Soru 5:
Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti neresidir?
a) İstanbul
b) Edirne
c) Bursa
d) Ankara

Cevap: c) Bursa

Soru 6:
Lozan Antlaşması hangi tarihte imzalanmıştır?
a) 1919
b) 1920
c) 1921
d) 1923

Cevap: d) 1923

Coğrafya
Soru 7:
Türkiye'nin en uzun nehri hangisidir?
a) Kızılırmak
b) Yeşilırmak
c) Sakarya
d) Fırat

Cevap: a) Kızılırmak

Soru 8:
Ekvatorun kuzeyinde yer alan yarımküreye ne ad verilir?
a) Güney Yarımküre
b) Kuzey Yarımküre
c) Doğu Yarımküre
d) Batı Yarımküre

Cevap: b) Kuzey Yarımküre
Hocam 0 yanlışım var güzel test olmuş ellerine sağlık

Elinize sağlık, emek verilmiş bir KPSS Deneme Sınavı hazırlamışsınız. Gerçekten çok beğendim.

Konuyu görüntüleyen kullanıcılar